Happy Thanksgiving

Igår (torsdag) var det äntligen dags och fira thanksgiving, tog det lugnt på morgonen åt lite våfflor med blåbärssylt på och sedan tog jag ett långt varmt bad. Gick ner och hjälpte mamman att skala potatis och då snackar vi om massor eftersom vi skulle göra potatismos till över 30 personer! Så det tog ett bra tag sen badade jag minsta och fixade honom så han var redo, tog med han upp och så fick han sitta och prata med Jonas på skype medan jag sminkade mig och bytte kläder! Lillkillen verkligen älskar att sitta och titta på Jonas genom skärmen haha, han blir så glad och börjar sparka med benen som en tok och det bästa är att jag hinner göra massa annat medans dom där två pratar. Dessa pojkar lyser upp mina dagar!
Åkte till mormorn runt 3! Ja ni vet ju hur de är och äta med familj och släkt så det behöver jag inte berätta om haha. Tror jag hade alldeles för höga förväntningar om Thanksgiving faktiskt men så kan de va. Var hemma igen runt 12, och gissa om jag somnade på en gång, var så himla trött !

Idag fredag har varit en lite tuffare dag men turen har jag som har en pappa som offrar sig att prata några timmar, när man behöver päronen som mest så är dom så långt bort. Lite typiskt det där men jag klarar mig! så tacktack pappsen.

Nu ska jag sova och när jag vaknar upp är det äntligen helg!
Nattinatti /L.

Första mobil inlägget!

Denna onsdag väcktes jag utav regnet, trött och ville bara dra täcket över huvudet och somna om. Det här med att vara borta från sin trygghet hemma i Sverige är inte alltid lätt.. Japp just denna dag är hemlängtan värre än någonsin. Känner mig riktigt hängig, och har inte någon större lust att åka iväg på stor middag idag igen fast hos min vmammas bror denna onsdagskväll. 

Idag är det 30 dagar kvar tills jag åker hem till Sverige och som jag lääääääääängtar!!! 
Och idag kom även första snön!! (Dålig bild då jag tog den genom mitt fönster där de sitter ett insekts nät)

Nu ska jag gå upp och ta ett varmt bad med rosa bubblor/L.

(TISDAG)

Började dagen med att göra tjejerna klara för skolan, jag och pappan åkte och lämnade dom där sen åkte vi och åt frukost! En snabbis förbi AT&T för att fylla på min mobil, sen hem. När vmamman kom hem från jobbet började vi baka, mycket bakande och matlagning denna vecka men jag klagar inte, älskar ju trots allt efterrätt osv haha. Gick upp och tog en dusch gick ner igen hjälpte till med att bada lillkillen och gjorde honom klar och sedan fixa jag mig själv för kvällens middag hemma hos mormorn.

Där möttes vi av nästan hela vmammans familj ! Super mysigt hade vi men åkte hem rätt tidigt eftersom vmamman jobbade idag men nu är hon ledig resten av veckan!
/L.

super.seg.vecka

Har faktiskt inte så mycket att berätta sen senaste inlägget.. bara tråkiga saker har hänt de senaste dagarna och energin har varit låg, jag är sjuk igen också vilket är ännu jobbigare..

Mamman fyllde år igår (lördag) så av mig fick hon presentkort på en nagelsalong där hon kan gå och fixa sina naglar eller gör vad hon nu vill, hon blev super glad och tyckte jag var väldigt generös !

Jo juste paketet som min mamma skickade från Sverige kom äntligen fram efter 4 veckor... lösgodiset som jag fick tog slut samma dag, fy vad gott de var med svenskt lösviktsgodis!

Kanske inte roligaste inlägget men jag hoppas på en mycket bättre vecka vilket jag tror att det kommer bli, så jag ska hålla er uppdaterad om vad som görs hela vecka med förberedningar inför thanksgiving osv !
Tills dess, ha det bra!
Gonatt /L.

hårt pass på gymmet

Igår åkte jag och värdmamman till klubben för en sväng på gymmet och gissa om jag har ont i kroppen idag, japp... så blir det när man inte kan hålla igång efter att ha varit sjuk.
Igår kväll vet jag inte riktigt vad som hände men alla småsaker bara blåstes upp och blev helt plötsligt super stora och jag försvann i min egna lilla bubbla, var inte ens sugen på mat även fast jag var svin hungrig innan gymmet. Så senare på kvällen runt halv 9 gick jag ner för att värma på lite mat och typiskt nog var pappan vaken och han kom och pratade med mig, det var faktiskt super skönt att få prata lite med honom han är ganska bra på det där med "deep talk" och efter det kändes allt mycket bättre.
För övrigt händer det inte så mycket just nu, de är lugnet för stormen som kommer nästa vecka !

Imorgon ska jag försöka gör massa ärenden och nu ska jag gå ner och äta middag, lax och potatis på menyn!
/L.

1 månad i Virginia

Idag har det gått en månad sen jag flyttade hit till Charlottesville. Har faktiskt inte så mycket mer att säga om det mer än att flyter på bra och jag är glad ! Önskar lite att det händer mer än vad det gör här... men det kommer väl så småningom, vill uppleva och se nya saker göra saker med andra människor så jag inte blir så låst här i huset hela tiden!

Idag är jag ledig och gjorde en rejäl frukost för engångs skull och sen har jag prata lite med Olivia.
Ska följa med värdmamman när hon kommer hem och handla, inte så spännande men skönt att komma ut ! Dagens temperatur kommer ligga som högst på +1 så jag antar att idag har jag kallare än er där hemma i Sverige!

Funderar även på försöka få med värdpappan till en affär som heter "Best buy" för att kolla på en Ipad ! men får se hur det blir.

Nu ska jag ta mig en dusch och sen göra mig klar för dagen!
/L.

16/11

2 månader och 1 dag här i USA och på tisdag är det 1 månad här i Virginia! Jag som ofta får en förkylning har lyckas slippa det i över 2 månader, hur skönt som helst! Men nu är det dags.. kände redan i fredags att något var på väg och såklart så ligger nässprayen som mamma skicka med i paketet som fortfarande inte kommit fram så ja en riktigt dåligt natt har jag haft med ingen sömn alls, så det fick bli runt 5 filmer! Tjejerna har nyss vaknat så nu ser det på TV och jag ska göra frukost till de!

Att flytta iväg så här trodde jag att jag aldrig skulle göra, jag har alltid och då menar jag alltid varit rätt beroende av mina föräldrar, dom har gjort allt för mig, litet som stort, skjutsat hit och dit speciellt pappa hahahahah. Har varit allmänt lat, så det här är det absolut bästa jag kunde göra för att börja ta hand om mig själv och klara mig på helt egen hand. Jag lagar mat, jag kör hit och dit utan att veta säkert vart jag ska, tackar för gpsen som finns på mobilen... jag tvättar, fixar pappersarbeten (på engelska), tar hand om 2 barn och en bebis och så vidare! 10 månader kvar och jag kan inte vänta på vad de månaderna kommer att bjuda på! Jag är säker på att det blir en massa skoj iallafall.
Idag är det 40 dagar tills jag lämnar USA för några snabba dagar hemma i Sverige. Men det är massor att se fram emot innan det!
- thanksgiving
- 13/12 au pair möte
- julshopping, julmys och julstämning
- julafton
Så jag tror absolut att dagarna nu innan min hemfärd kommer springa förbi precis som dessa 2 månader gjort! Så länge man har saker att se fram emot så är livet här i USA ruggit bra, men såklart längtar jag hem lite också!

Nej nu är dom hungrig, tjingeling /L.

vilken härligt lördag

Idag morse åkte mamman och pappan iväg på ett bröllop så jag har jobbat idag men det gick så bra så!
När föräldrarna åkt gjorde vi oss i ordning och åkte till Fashion square och mötte Lina som var ledig idag och var så himla snäll som följde med och dödade några timmar med mig och barnen där! Vi kollade runt lite i affärerna, åt pizza och barnen fick leka av sig lite på ett lekställe som fanns där inuti. Åkte hem runt 1 tiden, badade jag lillkillen och sen somnade han och mellersta barnet tog en nap så då passade jag och äldsta tjejen på att baka lite!

Har faktiskt inte så mycket att berätta om denna dag! Så nu tänker jag sova!
nattinatti /L.

fredag 14/11

Fick sova rätt bra i natt, lillkillen vaknade endast upp 3 gånger och jag hade ända rätt lätt att gå upp i natt, var varken pigg eller trött! Tjejerna fick jag väcka runt 7:45 för frukost och den äldsta skulle göras i ordning för skolan. Idag hämtade en annan mamma upp äldsta eftersom jag inte hade någon bil då värdmamman var tvungen att ta min bil till jobbet ! Allt flöt på och mamman var hemma med äldsta rätt tidigt så vi bara gjorde oss klar och åkte till klubben för att förbereda för kalaset. Och vilken succé allt var! Alla hade verkligen super kul och alla var så glada! Om jag får säga min åsikt om det hela så var tårtan bäst, är ju en godisråtta så aa allt som heter efterrätt eller liknande älskar jag !!!

Så himla kul för pappan hann precis i tid till kalaset, så glad att han kunde ta sig hit i tid. Det betydde mycket för tjejerna, dom verkligen saknar sin pappa så otroligt mycket när han är i väg med jobbet, och han tar med sig så mycket energi när han kommer tillbaka så man glömmer allt det jobbiga som varit dagarna innan!
Efter kalas kom vi hem tog det lite lugnt, jag gick upp och pratade med Jonas och hans kompis Jacob i 2 h, sen gick jag ner för att se hur det gick med maten! Jag har ju trotts allt gjort ett långkok idag, det blev hur bra som helst!

Jag kan absolut inte klaga på mig dag, min värdfamilj är så himla mysig och jag älskar att sitta ner efter middagen tillsammans med vmamman och vpappan och bara prata om allt och inget. Dom har mycket vettigt och säga mig och det är helt underbart hur vi kan prata med varandra, en kanon relation helt enkelt !

Så efter en helt fantastisk dag, perfekt middag och hela familjen samlad så myser jag nu ner i sängen skapligt trött men med en värme filt och lite film!

Gonatt, ha det så bra alla ni ! /L.

förberedelser inför fredagskalaset

Dagen har inte varit så speciell, flöt på snabbt !
Nu senare på eftermiddagen har jag och min värdmamma suttit och blåst upp badbollar och packat in allt som ska med till klubben i morgon, så nu är allt färdigt och inne i bilen!

Sitter bara och väntar på att paketet mamma skickat till mig ska komma men det kommer aldrig hit... den som väntar på nå gott väntar ALLTID för länge..
Ligger här i min säng nu och lyssnar på lite musik medan jag väntar på att maten ska bli klar, annars har det inte hänt så mycket mer spännande utan att lite typiskt så gick mammans volvo sönder idag... och lär vara på lagning 3-5 dagar för att Sverige lär fixa något hahha det är lite kul !

Nej nu ska jag gå ner och äta, sen måste jag nästa plugga lite mer körkort.. vilket är super tråkigt! men ett måste, så bara gilla läget !

Ha det bäst /L.

L.Y.C.K.A

En sån där löjligt bra dag har det varit!
Började med att jag gick ner och hämta lillkillen runt halv 4 inatt men båda somnade om ända till 07.00 då klockan ringde, vi smög ner och han fick sin flaska och jag gjorde i ordning för äldsta tjejens snacks, hela den här vecka är det hon som är en "special friend" i hennes klass så hon bjuder på lunch-snack så idag var det äppelklyftor och nå kexliknande som stod på menyn och gissa om min värdmamma kom med ett bra tips kvällen innan, för att äppelklyftorna inte ska bli sådär bruna så häller man i lite vatten och sen pressar man i lite citronsaft ! Helt galet bra. 7.30 väckte jag tjejerna och deras frukost var serverad direkt när dom kom ned. 8.35 tog vi på oss skor och hoppade in i bilen. Det är inte det lättaste att lyckas få in 3 barn i bilen samtidigt men jag lyckas!
För det mesta så gör jag bara "drop off" att vi ställer oss i en drop off kö av bilar så kommer lärarna ut och hämtar barnen i bilen och följer dom in till skolan och sina klassrum, men ibland brukar jag följa med in på morgonen då båda ska lämnas av. Det är rätt mysig miljö i deras skollokal, mysigare än vad de var när jag var sådär liten! Barnen ger en så mycket energi vissa stunder, och det är en speciell känsla som åker runt i kroppen när tjejerna visar mig sånt jag inte vet om skolan. Då de får känna sig lite mer vuxen! så himla söta.
Nog om det, idag var det onsdag och ikke skoldag för minsta tjejen så när vi kom tillbaka hem så frågade hon om vi inte kunde gå en promenad och varför inte?! vädret var super skönt idag så jag satte lillkillen i vagnen och så gick vi. Och jag lär påpeka att jag gick i ballerina skor och t-shirt hur nice är inte det i November!!
Äldsta tjejen och mamman var hemma strax efter 12 och då gjorde jag mig i ordning för att åka och träffa Patricia, en tjej från tyskland som är au pair här i Charlottesville ! Möttes på starbucks, jag tog en kaffe och en bit PUMPABRÖD mmmmmm mums det var länge sen!
Hon var tvungen att åka tillbaka för att jobba på eftermiddagen så då passade jag på att gå in på affären bredvid och strosa runt och köpa lite sånt jag behöver, som schampoo, balsam, tandkräm köpte även lite nötter som jag kan äta lite såhär på kvällen då jag ofta är ensam uppe när alla andra sover. Jag väntar ju fortfarande på det paket som mamma skicka till mig och där i finns massor med svenskt godis !!!!!!
När jag sitter i bilen på vägen hem, så höjer jag volymen och bara sjunger med i låtarna som spelas, vilken helt underbar känsla jag har haft i kroppen idag. En helt toppen dag helt enkelt!

Idag har jag även hunnit slagit in äldsta tjejens present som hon ska få av mig då hon fyller 5år nu i helgen !!
Så på fredag blir det poolparty på klubben, med tema Hawaii !

Nu ska jag släcka ner, hoppas ni får en fantastisk Torsdag alla läsare!

puss och kram/L.

T, F, L, S, M och nu tisdag

Torsdag 6/11 kom pappan äntligen hem efter att ha varit borta på jobb längre än beräknat... han var hemma runt lunch och klockan 2 tog han med mig till klubben för en golfrunda, har aldrig riktigt spela golf förutom minigolf men det är ju inte i närheten av samma sak haha. Kan ju inget annat än att säga att det gick över förvänta, nu vill pappan köpa golfklubbor till mig i julklapp haha ! Åt god mat tillsammans hela familjen på kvällen och sen var det kväller.

Fredag 7/11 fick jag sovmorgon till åtta då kom pappan in med lillkillen och vi somnade om och låg i sängen ända till 10 sedan var det dags för en flaska mat till honom och frukost till mig, jag åt de sista pumpavåfflorna vi hade kvar. Det är ju en säsongs grej dom hade bara så nu är det slut vilket jag hatar för jag har aldrig ätit godare våfflor än de! Mamma och pappan var hemma ca 12 och då slutade jag jobba för en stund gick upp på rummet och bäddade sängen och lite annat sånt där småplock. Fick även ett meddelande av mamma som sa att paketet hon skickat till mig har lämnat Sverige och är nu på väg till mig !!! Åkte iväg till poolen för lite bad och oj så skönt det var att bara sitta i bubbelpoolen och chilla, det behövde jag. Började jobba igen klockan 5 för att mamma och pappan skulle iväg på kalasfirande för vuxna så jag fick stanna hemma och passa barnen! 10 var dom hemma igen och då gick jag direkt upp och la mig.

Lördag 8/11 tog jag mig en rejäl sovmorgon, kollade massor på trampolin VM från datorn, åt frukost och precis då behövde pappan återigen åka på jobb... så senare på kvällen fick vi sällskap av mormorn som kom över och åt TACOS med oss !

Söndag 9/11 även denna dag tog jag sovmorgon, klev upp tog en dusch och gjorde mig i ordning för att bli upphämtad av mormorn för biomys och även 5an (äldsta barnet) var med, popcorn och cola satt fint en söndags förmiddag. Avslutades med att hjälpa mormorn med lite julklapps shopping åt alla hennes 16 barnbarn eller hur många de nu var! Lunch åt vi även där innan vi drog oss hemåt. Juste hon har köpt en spritter ny Auidi Q7 och vilket tryck det var i den jämfört med min lastbil..... haha super härlig dag var det iallafall !

Måndag 10/11 jobbmåndag- jobb till 12 och direkt när mamman kom hem så åkt vi till DMV (där man gör körkorts testet osv) för lite information och sen så jag kunde få boken till skrivprovet! Inget speciellt hände denna måndag så jag somnade runt 9 ..

Idag tisdag 11/11 sov lillkillen förvånansvärt länge, runt 7 tiden gick jag och han ner för han behövde frukost. Medan han åt skyndade jag mig att plocka ur diskmaskinen och startade en tvättmaskin. Väckte tjejerna bytte kläder på de och de följde med ner och satte sig snällt och väntade på sin frukost. Han få mycket gjort redan innan vi åkte till skolan så när jag kom hem efter att ha skjutsat de till skolan så satte jag igång en ny maskin med tvätt och den blöta in i torktumlaren. Gick igenom lillkillens kläder och vek i hop allt fint osv. Sen hade jag mycket ensam tid till honom så vi låg på golvet på hans filt och bara myste. Sen kom tjejerna och mamman hem och jag gick rätt snabbt upp på rummet och började plugga lite körkortsteori och nu sitter jag här och pratar skype med världens bästa pojkvän!

kram/L.

VIRGINIA = VOLVO och sen pengar

jag skojar inte, på min gata där jag bor så äger 98 % av varje hushåll en volvo och när man är ute och kör på vägarna så kan man ju nästa tro att man är i Sverige. I denna stad är volvo poppis kan man lugnt säga !
Nog om bilar, idag började jag 3am vilket var super jobbigt.... mamman kom hem vid 12 och då tog jag bilen för andra gången till en plats där jag aldrig varit själv, vuxenpoängen bara rullar in. Åkte till min bank för att fixa med mitt nya bankkort som jag skaffat här i USA, aktiverade det och sen så löste jag även in de checkar jag fått under tiden jag jobbat för denna familj ! Känns faktiskt bra att få pengar nu igen eftersom att jag inte fick pengar av förra familjen då jag inte jobbade de två veckor jag var i rematch men nu är jag med i matchen igen och pengarna rullar in som dom ska, det går bra nu! Så både åkt på en biltur själv och fixat med banken 2 vuxenpoäng på en och samma dag= NÖJD. 
När jag kom hem igen tog jag lite morötter och dipp till mellanmål och kollade med min värdmamma på "the walking dead" idag var det läskigt haha! 
Efter det tog jag mig en springtur, och oj vad härligt det var idag, det flöt på nästan alldeles för bra! Körde lite hemmafys och sen en dusch innan jag satt mig och prata med Jonas! Middag med mamman och barnen, sen tog jag åter igen bilen fast denna gång till starbucks och träffade en annan svensk tjej som också är au pair här i samma område. Så skönt att få komma ut och träffa folk, lite jobbigt det där i början när man är helt ensam! Kaffe och prat blev det innan jag behövde åka hem för att göra mig klar för sängen och sova.

Har tänkt en del på vad jag egentligen sparar pengar till och det tänker jag fortsätta fundera på för jag vet verkligen ingenting speciellt jag behöver just nu eller att jag har något inplanerat! Skulle dock vilja åka till Washington DC för lite shopping och uppleva den staden, så de får hända inom snar framtid tycker jag!

Nu måste jag släcka ner datorn för att hinna få tillräckligt med sömn innan jag börjar jobba igen! Nattinatti,
/L.

höstmys

Tänkte att jag lägger in lite bilder från senaste tiden, men det har dock inte blivit så många tagna då jag har haft väldigt mycket att göra hela tiden! Här är det vissa dagar höstkallt och ibland sommar varmt. Helt sjukt vad temperaturen har stigit och sjunkit. Ena dagen vid poolen och dagen därpå tjocktröja och jacka! Men hösten är så otroligt mysig och påminner om hemma! 
Jag mellanlandade i Philadephia när jag flög hit och då när jag bytte plan fck jag för första gången i mitt liv flyga med ett plan med endast 20 platser och propellrar, det var en upplevelse!
Har även för första gången i mitt liv sett en vandrande pinne haha!
Klubben dom är medlem i är kanon bra, med golfbanor som utsikt, kan det bli bättre? Nu är det dags att ta tag i golfandet!! 
Sen för några dagar sen var jag iväg med äldsta tjejen på gymnastik kalas också, där kände jag mig hemma kan jag lova! Sen är det massor med bilder från en promenad jag tog här om dagen i området, myspys! 

Har inte tagit mig ur sängen än, och här ska jag nog ligga ett bra tag till ! helt slut från gårdagen och behöver ladda upp med ny energi till kommande veckan. 
/L.



 
 

RSS 2.0