julafton och hem till sverige

någon knackade på min dörr runt 8, julaftons morgon var äntligen här! Jag hoppade i mjukiskläderna och öppnade dörren och där hängde en julstrumpa med massa smått och gott! Gick ner och gjorde mig i ordning lite te och smög in i vardagsrummet där tomten lämnat massor med julklappar sen fick tjejerna komma in och öppna alla sina julklappar, och oj vad mysigt det var att få se deras glada ansikten!
Jag fick även massa julklappar vilket jag inte hade en aning om, så himla snäll värdfamilj jag har.
Sen åt vi lite frukost och sen var det dags för att fixa alla för att åka till mormorn för middag och ännu mer julklappar! Vi var hemma rätt tidigt ändå och alla var helt slut alltså, men det var bra för då fick jag lägga mig i tid och sova några timmar innan jag skulle åka till tågstationen.

Äntligen på väg till Sverige. 6 timmar tåg upp till New York, där hade jag runt 5 h dö tid så jag gick in till Manhattan och strosade runt innan jag tog en buss till flygplatsen. På flygplatsen fick jag vänta från runt 5 tills jag sen satt på planet 21.30! Flygplanet var väldigt nytt och fräscht så det fanns väldigt många olika alternativ på filmer så jag började flygresan med att kolla på film sen somnade jag men eftersom jag är sjuk så sov jag bara ca 2 timmar... hela resan gick fort och runt 11 var jag äntligen på arlanda och där stod min älskade pojkvän och väntade på mig!!!! eftersom jag igår hade tappat min röst helt så stod vi bara där och kramades länge. Åkte till Nyköping till Jonas familj och här är vi fortfarande, men i morgon bär det av till Uppsala!

Nu ska jag och Jonas ut på stan för lite shopping och idag har jag lite bättre röst iallafall, senare på eftermiddagen åker vi och hälsar på hans mormor och sen ikväll ska vi träffa Jonas kompis!

Som sagt så har jag fullt upp alla dessa dagar jag är hemma så får se hur det blir med uppdatering!

/L.

wednesday and christmas eve

Dagen före julafton, för oss här i USA !
Dagen började med att jag vaknade upp rätt tidigt åt frukost som mamman hade gjort sen skjutsade jag värdpappan till volvo för att hämta bilen sen åkte jag hem och bara satt i soffan och slöa, pratade med familjen och Olivias familj som var hemma hos Petter och Olivia.
Var verkligen hur trött som helst men vem hade tid att var trött en dag som denna.... Gick upp och började fixa mig eftersom vi skulle hem till min värdmammas bror på middag och liksom fira in julen lite extra! Super god mat och super trevligt sällskap. Kan inte beskriva kvällen bättre än klockren!
Nu sitter jag åter här i soffan för att skriva detta inlägg medans mamman och pappan tar fram alla julklappar hihihihi som jag längtar till att få se tjejerna miner i morgon när det får öppna alla julklappar dom kunde knappt gå till sängs för de var så himla hyper över att tomten kommer ha varit här under natten! Så söta, så söta.

Washington DC- Söndag morgon åkte vi tidigt för att åka till självaste huvudstaden. Checka in på hotellet som låg i Alexandria högst upp och fetaste sviten, hur lyxigt var inte det liksom ?!?!? tog bilen och så visade dom mig runt som typ vita huset osv, sen parkerade vi och gick på två museum. Jag är inte direkt den typen som gillar museum men det var sjukt häftigt, mycket bättre än våra museum hemma ! Åt middag på en sportbar mumsmums! sen tillbaka till hotellet för lite chill och sen så gick mamman och pappan ut och åt och jag jobbade!
Dagen där på=måndag så åt jag hotellfrukost med min värdmamma sen åkte vi till ett ställe som tydligen var super poppis, det var ett stort tält och då menar jag verkligen stort och där inne bygger dom varje år ett ispalats eller vad jag ska säga det var lite som ishotellet hemma i Sverige om ni varit där fast detta var mer för barn och i år var temat "snögubben frosty" vilket var min favorit film när jag var liten!! Det var helt magiskt där inne. Bilder kommer men ni får ha tålamod och vänta tills jag kommer tillbaka till USA igen för jag kommer inte ha tid att ladda upp massa bilder...

Imorgon är det julafton, och sen på fredag åker jag faktiskt hem till Sverige, helt overkligt vad tiden har gått fort ! men snart så alla nära och kära.

Nu ska jag springa upp och lägga mig för att invänta julaftonsmorgon !
Hoppas ni hade en bra julafton där hemma, gonatt /L.

lördag och helg

himlans vad tiden går fort nu!

Inatt sov jag med öronproppar och jag hörde inget annat än mitt egna hjärta som slog och jag fick sova tills jag vaknade av mig själv, det var väl behövligt.

Runt 10 gick jag ner för jag skulle börja jobba då men hade bara lillkillen idag några timmar på för/eftermiddagen och absolut så skulle han ju ha värsta bajsblöjan någonsin just denna morgon så det var bara att stoppa honom i badet det första jag gjorde och tvätta hans kläder. Sen var han super glad och lekte i sin lilla lekhage tills han somna och han sov runt 1,5h vilken var toppen för då hann jag packa till vår lilla mini semester till Washington DC söndag åh måndag.

Sen kom alla andra hem och jag gick upp för att duscha och göra mig i ordning för kvällens bravader, min värdmamma bjöd med mig på hennes jobbfest vilket var helt underbart kul ! Många av hennes kollegor hade sett fram emot att få träffa mig och det var många som visste någorlunda vem jag var och vad jag hette, vilket var skönt på något sätt, kändes som jag behövde den här kvällen och min värdmamma är så roliga att hänga med så jag hade inte kunnat haft en bättre sista lördags kväll här i USA år 2014 ! Har tackat henne tusen gånger om för att hon bjöd med mig.

Nu ska jag sova så, jag hoppas ni får en bra söndag!
/L.

17/12

En vecka kvar till julafton Sverige! själv får jag vänta en dag mer för att få fira julafton som är den 25/12 här i USA. Men det gör ingenting.
17:onde betyder också att jag bara har 7 st chokladbitar kvar i min choklad kalender....

Idag jobbade jag 3.00-13.00 låååååååång dag, efter det åka jag till klubben och blev där i 2 h. 1 h på bandet och 1 h styrka, känns så otroligt skönt ! Tog en varmdusch när jag kom hem och la mig i sängen och här ligger jag fortfarande och bara knappar runt! Funderar på att slå på en film, och så får det nog bli i väntan på maten !

/L.

VEM ÄR JAG, VEM ÄR DU

Alla borde någon gång ta en stund för att fundera över vem du verkligen är och vem du vill vara, vad du vill med ditt liv, vilka du vill ha dig nära, hur du vill att folk ska uppfatta dig som person, vilka du kan vara dig själv med. Det ska inte spela ingen roll vad du uttrycker, man ska kunna visa sina sidor utan att känna något obehag, utan att någon ska behöva döma dig (folk drar ofta hastiga slutsatser här i livet om just första intrycket om en människa) känslor har varenda person så det borde inte vara något att dölja men vågar barn, ungdomar, vuxna och äldre människor i dagens samhälle verkligen uttrycka sina känslor, vågar alla stå på sig om något är fel eller om någon gör fel, vågar folk stå för vad det tycker?
I dagens samhälle är det allt för många som inte säger vad det tycker (visst man kan framföra saker på olika sätt, men vill man protestera ska man använda sig av väl genomtänkta ord och meningar och man ska då kunna stå för vad man tycker och säger) vilket jag lärt mig idag. Bättre sent än aldrig.

Och med det hälsar jag er välkomna till ett mycket annorlunda inlägg av mig. Jag har haft tiden att fundera på hur folk ser på varandra i olika kulturer, och även på hur mitt liv har byggts under alla år och här kommer då en lite djupare inblick i vem jag egentligen är och vad jag gillar och massa mer!

Nu vet inte jag hur det var att vara 4 år och inte kunna sitta still, klättrade överallt och att inte vara rädd för någonting. En dag sa min dagisfröken till mina föräldrar att jag måste få göra något som tar energin ifrån mig, iallafall lite grann. Så där började min 10åriga Artistiska Gymnastikkarriär. Absolut så tränade jag inte bara gymnastik under dessa år utan jag la till lite fotboll, cirkus, dans mm.! 9 år var jag när jag kom med i landslaget i gymnastik men hade här ett mycket svårt val, iallafall när man är 9 år och behöver välja mellan två saker man verkligen gillar. Samma tid som jag kom med i landslaget fick jag även chansen att vara ett Furuviks barn, och då tänker säkert de flesta vad de nu är och vad man gör som ett furuviks barn. Furuvik är ett ställe i närheten av där jag bor i Gävle. Mer känt som Furuviksparken, med karuseller, djurpark och massa mer men i denna park så finns det även ett cirkus hus där jag tränade cirkus när jag var mindre (är dock inte aktivt längre) och varje vinter jobbar ungdomar med att sätta ihop en föreställning att uppträda med varje sommar då när parken var öppen. Så det var ett väldigt speciellt erbjudande men jag tackade tyvärr nej till detta och istället satsade ännu hårdare på gymnastiken och det var den sport jag ägnade min tid åt i några år.
9-14 år tränade jag 5 dagar i veckan 4-5 h varje gång. När jag var 14 år höll min kropp inte riktigt ihop och jag tog en 3 veckors semester med min far i Thailand. Kan fortfarande inte förstå att jag och pappa höll sams under hela semestern haha. Året var 2009, längtar nå otroligt mycket tillbaka till den tiden. Mycket hände 2009 och 2010. Jag gick på Prolympia vilket är en skola som har inriktning på sport och till en början tränade jag gymnastik de timmar vi ägnade oss åt vårt eget under skoltid men när jag trappade ner på gymnastiken så ändrade jag min inriktning till friidrott under skoltid. Prolympia tiden var bland det bästa tiderna i mitt liv, jag hade mycket bra kompisgäng (saknar dessa människor och allt roligt vi gjorde), vi var blandat killar och tjejer, kommer aldrig glömma sommarloven då vi hängde allihopa på Andrés gård och bara var, något jag aldrig glömmer för fy tusan vad livet var bra då. Man behövde inte oroa sig om någonting kändes det som. Jag slutade 8an och bytte även då till en kommunal skola, ja en vanlig skola helt enkelt. Lilhagen 9B, här hände det grejer. Om jag får säga vad jag tycker så kunde det inte blivit bättre, för jag växte som person och utvecklades mycket under bara ett år med nya kompisar och ny miljö, det var en frihet och en ny lucka i livet öppnades och jag ångrar absolut inte att jag bytte, jag återförenades ju med bästa Caroline B-Ljung. Men samtidigt hade jag det så bra på friskolan jag gick på också, så det är liksom lite svårt att avgöra vilket som var bäst. Hade jag fått gjort om det idag hade jag önskat att mina vänner från friskolan följde med mig till den kommunala skolan. Såhär i efterhand kan jag inte klaga på min tid innan ”allvaret” skulle börja, men ändå klagade man på långa dagar och för mycket läxor. Det var slut på mysplugget och vi skulle börja gymnasiet och veta vad vi ville bli när vi blev äldre, vilket stressmoment det var… jag valde att söka Estet-cirkus på Vasaskolan, en dag i augusti satt jag bara där helt plötsligt med Caroline vid min sida i Vasaskolans aula, tur att jag inte var ensam för denna vackra människa sökte också cirkus. Nu tänker jag inte kalla dig Caroline längre för du är en carro, min carro! När jag fyllde 17år och du med bara en dag efter, iallafall så är du en av de få som har haft en stor påverkan på mitt liv. Och här kommer nu en text du skrev till mig på min födelsedag

” 9an! 9B! Där! Där började ljungarna umgås. Och jävlar så bra det blev. Men precis som i alla andra vänskapsband och förhållanden finns det upp och ner gångar. Jag kan inte lova dig att jag aldrig kommer att förändras. Jag kan inte lova dig att jag aldrig kommer såra dig. Jag kan heller inte lova dig att mina brister inte kommer märkas eller att jag inte alltid kommer att vara stark. Men jag lovar dig att jag alltid kommer stötta dig. Jag lovar att dela mina tankar och känslor med dig. Jag lovar att jag ska försöka förstå allt du gör. Jag lovar att skratta och gråta med dig. Jag lovar att hjälpa dig nå dina mål. Men mest av allt jag lovar att alltid älska dig! ”

Denna människa är den bästa vän jag någonsin haft och har, hon skulle ge upp hela sin värld för mig och jag skulle göra desamma för henne. Hon är den som alltid stöttat och tryckt på (positivt tryck på) när jag stått och velat över något. Vänster eller höger och hon har alltid haft rätt, hur det än blir eller vilken väg hon än ledde mig till så har hon alltid rätt, alltid. Hon är den som stått ut med mig genom allt gråt och skratt…. den tid jag spenderat med dig är värd varje minut. Behöver jag någon så är du alltid där, det spelar ingen roll vad jag behövde för stunden men du var DÄR! Med dig har jag gråtit floder, jag har skrattat mig till ett 6-pack och jag har varit tyst som en mus. Att vara med dig carro, det är som att fly verkligheten för ett tag. Jag älskar dig vännen, och jag tänker inte begå misstaget och förlora dig!

Nu knyter jag ihop lite med det jag skrev i början med att säga att jag har en väldigt stark vilja. Nu idag är jag 19år, fyller 20år i februari och jag vet mycket väl vem jag är som människa, jag känner mig själv och min kropp bättre än någon annan gör. Jag vet precis vilken väg jag ska gå, iallfall just nu och jag är helt säker på att jag senare kommer åter igen komma tillbaka till att vara en vilsen kvinna och inte veta vad jag ska göra eller vilken väg jag ska gå osv. Men det oroar inte mig nu.
Är det något jag vill ha eller göra så kämpar jag mig till det (något jag fått med mig från gymnastiken, som jag växte upp med), men samtidigt ger jag vissa saker inte ens ett ärligt försök ibland. Jag har haft svårt för att prova nya saker, ordet nytt gillar jag inte så mycket. Jag trivs bra med det rutiner jag är van med och hur kommer då de sig att jag nu bor i USA, ett främmande land, främmande människor, ett språk jag tidigare hatat och varit väldigt dålig på. Jag tog mig ur min eller rättare sagt jag bröt mig ur min trygghetsbubbla och valde att NU är det dags och jag ville prova på ordet och upplevelsen NYTT, att känna nya känslor i kroppen, att behöva ta tag i saker på egen hand utan någon annans hjälp, att äta annorlunda och ny mat osv, listan är lång med vad mycket NYTT/NYA saker som händer just nu och som jag provar på.
Jag är fortfarande säker på vad jag vill, men inte rädd för att prova något nytt.

Våga ändra på dina rutiner och gör något nytt, det är mitt råd för kvällen !

17:24 min tid, 23:24 svensk tid.
/L.

måndags ledig

så himla skönt att vara ledig en månad! Har varit på klubben för ett gympass som gick väldigt trökt då kroppen varit fruktansvärt lat och vilat en hel vecka... dumt de där med vila men ibland är det något man behöver !

Finns ingen energi kvar till något känns det som nu... humöret går upp och ner, samtidigt som man måste le och hålla det uppe så länge man jobbar... trött på mycket just nu och kan kan inte vänta tills att få åka hem samtidigt som jag inte riktigt vill åka hem.. kommer bli tråkigt att bara hinna vara där i några dagar, inte ha tid att träffa alla jag vill.. hoppas ni har förståelse!
Nej nu ska jag sluta tänka på allt de tråkiga och blicka fram mot Washington DC och julafton, kommer bli så mysigt !

Min eftermiddag kommer jag spendera till att göra ny spotify lista och rensa där !

/L.

LUCIA

13 december = 13 dagar kvar tills mitt plan lyfter!! 

Vaknade runt klockan 8 av att min värdmamma skicka sms om att det var en luftballong utanför mitt fönster så jag kollade på den sen hoppade jag in i duschen tvättade håret och så sen gick jag tillbaka och la mig i sängen igen. Super trött var jag! 

Gick ner åt blåbärspankakor till frukost, sen åkte jag till Volvo och hämtade en bil sen pratade jag med Paulina, som jag längtat! Vi ska prata mer i veckan eftersom jag hade lite brådis och skulle på au pair möte! 
På mötet så var alla familjer även inbjudna denna gång och varje land hade bakåt något typisk för deras land och traditioner så på Sveriges bord fanns det pepparkakor och lussekatter som jag och Lina bakat tidigare i veckan! 
Efter mötet åkte vi hem och tidigare idag hade min värdpappa köpt en ny turkey som han lagat på förmiddagen. Min thanksgiving blev ju inte direkt lyckad så mina värdföräldrar gjorde en ny lite senare thanksgiving middag vilket jag verkligen uppskattade väldigt mycket, så himla fint gjort av de! 
Efter middagen hjälpte jag mamman att diska medans pappan badade tjejerna sen har vi suttit och pratat hela kvällen! Super mysig dag faktiskt och idag lägger jag mig med ett leende på läpparna för idag kändes livet enkelt! 

Har haft fullt upp hela veckan så har inte hunnit uppdatera något.. Men här kommer iallafall en bild på våra fina lussebullar! 
Gonatt /L.



veckans jobbigaste dag, MONDAY

fy vad jag sov dåligt inatt, och absolut så var det en natt då alla barnen sov ända till väckning men jag vaknade innan mamman åkte till jobbet och kunde aldrig somna om... så jag är suuuuuuuper trött!

Väckte 5an 7:30 för frukost, byta kläder och hårfix. 7:45 vaknade lillkillen och han låg och lekte/prata/skrek i sin säng så det ekade i hela huset, ibland är han alldeles för söt. Gick in till honom och då möts man av världens största leende och ett litet "haha", byta blöja och ge honom mat, 8:20 var jag tvungen att väcka 2an som fortfarande låg och sov det händer ALDRIG och jag menar verkligen de! Körde 5an till skolan sen åkte jag, 2an och lillkillen hem igen och gjorde mysfrukost och jag hann även tvätta som vanligt 3 maskiner med tvätt. Idag gick tiden väldigt fort.

När jag slutade runt 12.30 gick jag upp slog på lite musik och började rensa min garderob eller ja inte riktigt rensa men jag kollade och vikte allt fint osv och även så har jag hunnit kollat på allt onödigt jag kan ta med hem när jag åker hem. Som ett par skor jag aldrig använder, 3 böcker, min hårtork som inte fungerar här för det är annan volt och massa mer! Det är nästan lite chockerande hur mycket kläder jag fick med mig, och det känns faktiskt skönt för då behöver jag inte lägga pengar på köpa nytt osv, utan det jag har tänk att göra är att använda dessa kläder jag har och sen när jag åker hem i September/Oktober shoppa som tusan så jag kommer hem med nytt och fräscht !

Fick post idag också, alltid lika roligt, känns som om jag får mer post här än vad jag någonsin fått hemma i Sverige. Men idag fick jag mitt körkort, bilden var ju inte den finaste men vad gör det! Jag har ju ett amerikansk körkort, inte många som har det inte! nööööööjd nu ska jag fylla badkaret med varmt vatten och ta ett bad sen får jag se vad jag hittar på! Tar en paus från gymmet då halsen inte är på min sida....
/L.

20 dagar kvar!

Som jag längtat efter att äntligen kunna skriv 20 dagar kvar till hemfärd och nu börjar nedräkningen!
Trodde aldrig jag skulle längta hem så mycket men mina nära och kära är ju där hemma så det är ju inte så konstigt att man saknar de!

Dessa 20 dagar kommer flyga förbi, det är ju juletid och massor som ska göras och flänga hit och dit ! Men här kommer en lista på det som är inbokat just nu.

13 december- Au pair möte med alla familjerna, så blir att fira Lucia
20 december- ska jag med min värdmamma på något som jag inte kommer ihåg var det var
21-22 (23) december- på morgonen åker jag med min värdfamilj till Washington för massa julmys
24 december- svenska julafton
25 december- amerikansk julafton
26 decmeber- HEMFÄRD, tåget från Charlottesville lämnar stationen 7:09am till New York !!

Försökte ta sovmorgon till 8 men det gick sådär, slog på datorn och kollade lite junior SM, som jag saknar gympabubblan... aja tog mig till gymmet för ett kortare och lättare pass sen direkt hem för att ta ett bad och där låg jag i 45 minuter och vill inte gå upp men var tvungen vattnet var vid det laget för kallt. Nu ligger jag i sängen och bara kikar runt på facebook... brist på annat .. 
/L.



en sån där riktigt härlig torsdag

När mamman kom hem så åkte jag direkt iväg till klubben och när jag precis påbörjar en omkörning så ser jag en polis, super tur att jag inte drog om kan jag lova haha! När jag väl kom fram var jag rätt trött så från början skulle jag bara köra ett lättare gympass men det sluta med 1h på löpbandet 20 minuter styrka och sen 15 minuters simning i poolen som avslutades i bubbelpoolen och sen dusch och bastu! Känslan efter att rört på sig så pass mycket är obeskrivlig och JA JAG SAKNAR GYMNASTIKEN, att gå från att träna 3 h 4 dagar i veckan plus mina cirkusträningar i skolan till 0 h i veckan så kan jag inget annat säga än att jag blivit rätt lat och rastlös men nu känns det som att jag kommit igång med träningen och ska försöka hålla i det här nu!

Många undrar om jag äter mycket snabbmat och sånt där onyttigt som USA i stort sätt är väldigt bra på, men svaret är nej. Min familj är rätt nyttiga och vi äter bra och god husmanskost, men absolut så lyxar vi till det ibland med donken och goda efterrätter då och då men nej, faktiskt så är jag nu van med någon annans matlagningar (jag var ju inte den som gillade att prova nya rätter och sånt som såg läskigt ut) men nu äter jag i princip allt ! Vilket innebär vuxen poäng till lilla mig !!

I morgon är det fredag, tiden bara flyger förbi och nu ska jag gå ner och äta!
/L.

städ-musik-tisdag

hade ingen fantasi till bättre rubrik, men idag har det varit riktigt skön dag! Vaknade 10 minuter innan klockan ville såklart bara somna om men så funkar det ju inte... Gick ner och började med att plocka ur diskmaskinen och i med den disk som var smutsig. Lillkillen vakna så det var bara byta blöja och sätta honom i sin blå sitt/ligg stol och mata honom sen kom pappan och tjejerna för att äta frukost jag gjorde brudarnas hår och sen åkte dom i princip och idag åkte pappan iväg för jobb så nu börjar jag jobba igen 3am (på natten). När det väl åkt och lillkillen käkat upp så tog jag med honom till tjejernas lekrum för att städa det efter det var städade jag vardagsrummet, sen tjejernas lilla tv/vardagsrum, mitt sov rum och tjejernas sovrum och till sist köket! Mellan allt detta har jag tvättat 3 maskiner med tvätt ! Jag var verkligen super nöjd och det kändes skönt på nå sätt att få undan lite och få det städat!

Hatar att min förkylning kommer och går, ena dagen är jag snorig, ont i halsen och har feber och nästa dag är jag hur pigg som helst och så fortsätter det såhär.. riktigt värdelöst! Men idag tog jag mig till gymmet för ett pass som innehöll lite kondition, ben, mage och armar! Var så himla skönt och jag hoppas detta gjorde så min förkylning bara försvinner för det kändes så sjukt skönt efteråt. Sen ett härligt bad på det och nu ligger jag i sängen och klockan är 8, kan ju inget annat än vara nöjd över min dag.
Musik var det också haha, har lyssnat på musik hela dagen då jag städat och sen känslan när man är själv i bilen och kan ha hur högt man vill och man kan sjunga hur det än låter utan att någon hör eller bryr sig. Jag tror absolut det var därför bilen uppfanns för att man skulle kunna köra ute i regnet en december kväll med högmusik och bara njuta.
Musik är livet.

Nu väntar jag på att Josefine ska sluta jobba så ska vi skypea och sen ska jag sova och ladda upp för en ny dag!
/L.


körkort

äntligen alltså, som jag gått och varit nervös för detta! och absolut så skulle det bli en super dåliga start och lång väntan men jag klarade det!
Var stressad redan när jag vaknade vet inte varför men det bara var så, pappan var seg hela morgonen så jag fick stressa ihop allt och till slut var vi iväg. 8.36 lämnade vi gatan och då skulle vi ju till ett ställe för att äta frukost... alltså nej äldsta börjar ju skolan 9 och vi var redan sen hemifrån man kan inte bli mer stressad än vad jag var.. aja skit samma. 9.34 fick jag min nummerlapp på DMV stället där man tar körkortet och där fick jag sitta och vänta i över 2h och när de väl är min tur säger dom att jag inte har alla papper som behövs så det var ju bara att vända på klacken och åka iväg för att fixa det, och vid det tillfället hade min tankar ändrats och jag var super sur och arg men jag tog mig tillbaka till DMV och åter igen fick jag en ny nummerlapp och fick då sitta 3h och vänta på min tur. När jag väl fick sätta mig ner och göra provet så var jag ju sjukt nervös.. tänk att göra det på ett annat språk och såklart skulle jag få ett skit svårt medans alla andra sagt att det varit så enkelt men jag klarade det och jag är typ chockad hahah. Gjorde körprovet på samma gång och det var ju löjligt, damen kontrollerade bilens lampor som tog ca 2 minuter sen fick jag kör en lite sväng på 5 minuter sen var jag klar. Nu förstår jag varför alla kör som hej kom och hjälp mig.

En lång dag med många timmars väntan, men glad och lättad är jag nu, feber och super trött så det blir gonatt redan nu 20.28! Ny dag i morgon!
nattinatti /L.

LÖRDAG & SÖNDAG

Lördag morgon vaknade jag lite halv krasslig, men bestämde mig för att göra något roligt denna dag och det blev en helt kanon bra dag. Runt halv 12 plocka Lina och hennes kompis upp mig och vi åkte till IKEA hur grymt var inte det?!?!? Det var en bra bit att åka men det gjorde ingenting för vi fick äntligen "svenska köttbullar". Vi var där ett par timmar och bara gick runt, köpte inte allt för mycket men några saker blev det som:
-4 st ramar till mina foton som jag tog med från Sverige
-Fläder dryck
-En röd badrums matta passande till julen
-4 st ljus och 4 st glasplattor till ljusen (tänkte försöka få till lite advent stämning här på mitt rum)
-Sen blev det såklart en ask med marabou
Tror det var allt, när vi skulle åka hem var det mörkt ute och det tog nog runt 2 h.. Hade iallafall en toppen dag och det var så himla skönt att träffa annat folk än familjen, vilket jag inte klagar på men absolut så är det skönt att få prata av sig till kompisar istället för att bara prata med päronen hela tiden !

SÖNDAG vaknade upp med världens förkylning igen och nackspärr.... bror min skickade sms och fråga om vi skulle prata lite, tror vi prata över 2 h haha! När jag pratar med honom känns det som jag sitter hemma i soffan i trötta Gävle och pratar med honom på telefon, det känns bara så hemma! Och jag längtar efter att få träffa honom.
Efter ett mycket bra samtal med honom satte jag mig vid skrivbordet och började plugga körkortsteori, det är så tråkigt så jag håller på döööööö. Varför kan alla länder inte bara ha samma skyltar samma regler. Istället för att man helt plötsligt kan svänga höger mot rött ?! aja jag gav mig inte utan jag läste hela den boken idag faktiskt och det känns rätt skönt!
Idag har vi äntligen åkt och valt en julgran hihi, och imorgon ska vi klä den! Vi var även till klubben för lite advent mys.

Dags att släcka och ladda om för en ny vecka. /L.

RSS 2.0