Ingen söndags ångest här inte

vaknade upp runt 7.30 efter en riktigt dålig natts sömn... skypeade lite med min Jonas ett bra tag sen tog jag och började göra mig i ordning för idag hade 2an sitt 3-års kalas! så snart är hon inte 2an längre...

har egentligen inte hänt så mycket i veckan, har jobbat väldigt mycket och sen har det varit regn och ruskväder så jag har inte haft någon energi till att åka till gymmet eller så! Men idag är det finväder och nu väntar jag på att en kompis ska höra av sig så ska vi försöka hitta på något!
Längtar efter nästa vecka faktiskt, så mycket som kommer upp då de är påsk och massa påskfirande. Vilket betyder GODIS!!!!! Och så ska jag faktiskt få ledigt mitt i veckan eftersom man varje vecka ska ha minst 1,5 dags sammanhängande ledighet vilket ofta inte händer eller så ibland får jag mer än 1,5 dags ledigt... Mycket beroende på om min värdpappa är borta på jobb eller inte. Men så jag har bestämt mig för att åka till gymmet någon dag iallafall och köra ett ordentligt pass och sen ska jag ta och simma/relaxa efter det för det ska bli fint väder vilket betyder att jag kan bada i "vuxenpoolen" på klubben som är uppvärmd + att man kan ligga och torka på solstolarna. Japp jag längtar efter sommaren!

slänger in på mitt nyaste inköp, en bikini !!!! love it. ( kanske inte världens bästa bild menmen)
/L.

tillbaka till rutin

Onsdag, dagarna går faktiskt helt okej snabbt nu. Idag gick jag upp 7.30 väckte äldsta och lät 2an sova eftersom hon är sjuk och inte hade skola idag så jag och äldsta gick ner, jag hjälpte henne byta från pyjamas till vanliga kläder och gav henne frukost. Runt 8.10 kom 2an ner jag bytte snabbt kläder på henne också sen gick jag in till lillkillen som fortfarande var tyst i sitt rum, så himla söt är han! Gick in och han låg där med händerna bakom huvudet och chillade och gav mig ett stort leende när jag kom in, det gjorde min morgon!
Åkte iväg och släppte av 5an på skolan sen tog vi andra en sväng förbi postkontoret för jag behövde skicka iväg mitt "tax-formulär" förstår verkligen inte varför vi ens ska behöva betala skatt när vi inte tjänar så mycket.... aja sen åkte vi till Target vilket är som IcaMaxi fast större och bättre, köpte lite småsaker som jag behövde och sen åkte vi till at&t för jag behövde fylla på min telefon och sen hem.
Mamman och äldsta var inte hemma förens efter 1 idag vilket var lite drygt för jag var beredd på att åka till gymmet tidigare men jag fick vänta..... väl på gymmet hade jag inte så mycket energi men det blev några minuter på bandet sen ett bra magpass. Åkte hem och då satte jag igång med att städa och plocka undan massa för det var så himla stökigt och saker precis överallt! Efter det tog jag en dusch och nu ligger jag i sängen, har pratat lite med Jonas och nu försöker jag plugga men det går sådär.. så det fick bli lite bloggande mellan pluggandet. Känns ändå helt okej att vara tillbaka till vardagsrutinerna nu!

vet att jag sa att jag skulle berätta lite mer om vad jag och Jonas gjorde de dagar då han var här men jag har inte fixat med bilderna ännu så ni får vänta ett tag till :)
/L.

Det tog emot att lämna Jonas på tågstationen

Usch vad det tog emot att skjutsa Jonas till tågstationen tidigt i morse... Ingen av oss hade något speciellt att säga så vi var mest tyst och ledsna över att tiden gick så fort och att veta att sista kramen idag är den sista på väldigt länge. 
Han är verkligen världens bästa pojkvän och de gjorde så ont i hjärtat att se han gå på tåget. 
Denna vecka har till stor del varit väldigt jobbig och jag är oerhört glad att Jonas varit här precis just denna vecka. Jag har varit väldigt sjuk med feber och har varit väldigt kall hela tiden så jag har frusit och sen har jag även haft en allergisk reaktion som gjorde så att jag inte ville prata eller någonting för mina läppar svällde upp och gjorde så ont så jag för de mesta bara ville sova och som tur var så har Jonas hjälpt mig så mycket med barnen och över förväntan till och med, det var otroligt kul och mysigt att se honom ta hand om min minsting som är nu snart 10 månader! Så utan Jonas denna vecka hade jag nog gått under, nej men den hade varit tusen gånger jobbigare än vad den var. 
Jag har försökt tagit med honom på det vanliga jag brukar göra här i min tråkiga stad, så vi har skjutsat till skolan ätit på Bodo's, varit till klubben för bad och gym, varit ute på promenad och vi gick även en hike som heter Humpback Rock vilket var en annorlunda upplevelse! Jag berättar mer exakt vad vi gjorde i veckan och slänger in lite bilder men nu måste jag sova och Jonas plan lyfter snart frön New York.... Kommer sakna min pojk så otroligt mycket ! 

/L.

hallihallå bloggish

ledsen över den super dålig uppdateringen men som sagt så drog jag iväg hem till Sverige den 6 mars för lite semester och hämta massor med energi hos mina kära vänner och familj så här kommer ett längre inlägg om min snabbvisit back home!

Började fredags morgonen 05.15 med att checka klockan och ser då att mitt tåg upp till New York var försenat från 07.09 till 08.11 och sedan 08.24 och så fortsätta det så jag började smått få panik och min värdpappa också som var hemma och skulle ha skjutsat mig till tågstationen tidigt denna morgon men så blev det dock inte.. Vi ringde tillslut Amtrak och frågade om mitt tåg skulle gå eller inte och samtalet slutade med att det inte kommer att avgå och att det inte finns någon ledig plats på något tåg från DC heller så då gav jag upp .. Min värdpappa sa tillslut att jag skulle ta bilen upp till New York men jag menar vi har ingen gps eller någonting hur tusan skulle jag hitta upp dit. Det hela slutar med att jag sitter i min värdpappas BMW för dom behövde min bil eftersom dom också skulle i väg på semester och hade mycket mer packning än lilla jag som bara hade handbagage med, åker till DC tog ca 3 h för det var så mycket trafik väl framme var jag tvungen att hitta till flygplatsen UTAN GPS, och hitta en långtidsparkering. 15 dollar kosta parkering/natt och där behövde jag ha bilen i 7 nätter så det blev en hel del pengar bara de, ca 15x80=120 sen 120x8 vilket då blev 960kr.. inte något jag hade lust att betala men det var bara gilla läget, jag ville ju hem!
Jag bokade alltså ett flyg för över 4000kr från DC till New York vilket bara är ca 30-40 min med flyg så jag är totalt PANK nu. Men när jag väl kommer in på flygplatsen går jag direkt till tavlan och kollar när mitt flyg avgår osv och då står det såklart INSTÄLLT så där står jag hungrig, stressad och helt jäkla förstörd och ensam... sätter mig ner på en bänk och äter min apelsin som jag hade med efter de gick jag tillbaka till tavlan och kollar och då har dom ändra så att flyget skulle gå men det var 40 minuter sent! Lyckaaaaaaaaaa.
Gick till gaten och satt mig när äntligen kunde jag lugna mig lite iallafall. Gick på planet och vi lämnar gaten men får order från kapten att vi inte får lyfta ännu för vi skulle inte få plats i luftrummet i New York så de var bara att fortsätta ut mot startbanan men vi fick lov att parkera på sidan om alla andra plan som skulle få lyfta så när vi väl ska stanna där på sidan så stannar vi inte utan hela planet har fått sladd för det var så himla halt där på sidan så vi snurra nästan ett halvt varv, aldrig hållit andan så länge kan jag lova! Jaja ännu 2 h sen men vi fick iallafall lyfta och det var det viktigaste för mig.
17.00 landade vi på en annan flygplats i New York än den jag skulle flyga från hem till Sverige så jag delade en taxi med en tjej som skulle också till JFK så det var nice.
Var på JFK ca 18.30 och äntligen kunde jag checka in och få äta. Strosade runt lite för mig själv och tillslut bestämde jag mig för att jag var värd att få lite fina naglar efter denna stressiga dag så där satt jag i kanske 1,5 h ompysslad och massagestol var verkligen de jag behövde sen var det dags att gå ombord planet till SWEDEN !! han sitta ner på min plats 10 minuter sen somnade jag och sova tills det var 15 minuter kvar till landning, fredag tog all energi från mig!
Glad och pigg var jag när jag vaknade, stod 10 minuter och väntade på en resväska som aldrig skulle komma... hade ju glömt att jag bara reste med ett handbagage denna gång! Gick ut och där står mammsen, pappsen och storebror såååååå glad att se dem!

Lördag: direkt när vi kom hem till Gävle tog vi en sväng förbi farmor och farfar, otroligt skönt att se dom! Massor med gott fika satt underbart bra denna lördagsförmiddag. Åkte hem tog en dusch började fundera på vad jag skulle ha på mig till kvällen då vi skulle fira min vän Cajsa som också nu fyllt 20 år!
Innan mamma lämna av mig hos Cajsa så åkte vi förbi mormor och morfar så jag hann se dom också!
Kvällen började med middag och förfest hos Cajsa sen gick vi ut på slick där jag träffade så många underbara vänner! VILKEN TOPPEN KVÄLL!

Söndag: inte en sån toppen morgon om jag får säga de haha! Petter och Olivia kom hem till oss och hängde, mysmys!

Måndag: åkte tidigt över till bästa Emma och snodde med mig hennes dotter Julia och åkte till Fjärran för badmys med henne, hon fyllde ju år några dagar innan jag kom till Sverige så då fick det bli hennes present!
På kvällen kom Jonas äntligen till Gävle och vi gick ut och åt på Churchstreet mamma,pappa, jag, petter, olivia och jonas!
Klockan var inte så mycket när vi lämnade restaurangen så vi svängde förbi gympan och här överraskade jag bästa Ted och Annelie som inte visste att jag var hemma så det var super kul !! Saknar att vara i hallen och saknar framför allt dessa två underbara människor!

Tisdag: Klockan 9 hämtade jag Olivia och vi åkte in till stan en sväng och så följde hon med till min gamla skola för jag ville hälsa på där också, och där i dörren så möts vi av både Malin och Weine vilken lycka!! Kaffe och skvaller bjöds de på, och även dom riktiga energinissar som sprudlar av energi.
Åkte senare iväg till min äldsta storebror för mys med honom, hästarna och katterna! Så himla underbart var det att vara i stallet igen och pyssla och hålla på. Sen blev det en promenad med Danne och minsta hästen medan jag red på den stora! Efter detta åkte jag in till gympan igen för att hälsa på lite fler folk och sen var det ju såklart en spontan tisdag hos Ted och Annelie med super god mat och bra häng!

Onsdag: kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde på förmiddagen, jo juste var till mammas skolan och åt lunch med henne och efter det åkte jag hem till världens bästa Carro, vi satt alltså helt tyst i 2h!? vi hade så sjukt mycket att säga varann men det bara kändes som att vi sågs igår, helt galet knasigt men så sjukt skönt var det! Denna människa kan man vara tyst med, man behöver inte vara social och prata för att hon ska förstå mig. Att vara tyst med henne känns som att fly verkligheten för en stund!
Runt 3 tiden lämnade jag Gävle för en snabbis i Uppsala, träffade först Jonas åkte och åt med honom innan hans träning och då åkte jag till Felicia och hämtade henne. Hon tränar i samma grupp som Jonas men var tyvärr med om en olycka för någon vecka sedan och henne knä är väldigt paj... så jag kände att jag verkligen ville träffa henne, få med henne till hallen så hon fick ha lite mer kul än var det var för henne att ligga i ett rum på sjukhuset många dar. Vi åkte till hallen och tyvärr så var ju LOUISE sen så hon kommer efter oss och vi som skulle bara klampa in i hallen och säga hej, så vi stod där i öppning och Louise ser Felicia osv men det tog ett bra tag innan hon såg mig och vilken chock hon fick, finfina Louise blev så glad så hon blev lite ledsen i ögonen Jag och Felicia satt där på en kloss i gympahallen och tittade på deras träning, helt galet vad man saknar gympabubblan....
Efter träningen bestämde vi med Louise att vi skulle ut och käka på torsdagen för att iallafall hinna ta igen lite tid och skvaller! Så jag och Jonas passade på att åka och äta MAX en härlig onsdagskväll som denna!

Torsdag: drog mig hem från Uppsala runt 10 tiden kom hem möttes av Olivia och vi skulle ju planera lite men det gick sådär jag var inte nå pigg och jag sov typ hela tiden, senare packade jag ihop min väska och städa lite på rummet och sen kom min moster och hälsade på precis innan jag skulle ta tåget till Uppsala igen för middag med Louise!

Kan inget annat än att säga att veckan hemma denna gång var toppen och att man inte tänker på hur bra man har det hemma i Sverige med alla rutiner och nära och kära. För mig var det super svårt att lämna denna gång eftersom jag insett att jag trivas lite för bra hemma. Men som sagt så har 2015 här på andra sidan atlanten inte alls haft den bästa starten så jag antar att man ofta då tänker på hur bra allt var hemma och att USA just då bara hade dåligheter och negativa sidor och vad jag mer ska säga. Det är tufft att bara slänga sig iväg från familj och vänner det vet jag men jag trodde aldrig att det skulle ta så hårt på hjärtat. Jag har varit sjuk konstant hela 2015 och mina värdbarn också, de är som en ond cirkel och det har tagit all energi från mig och jag har inte mått toppen.

Jag ligger nu här bredvid min sovandes pojkvän, min pojkvän som gör allt för mig, han som alltid finns där vart vi än befinner oss. Att du och jag blivit vi är det bästa som någonsin kunnat hänt. Du stöttar mig varenda liten minut av dygnets alla timmar, du tvekar aldrig en sekund på att jag klarar av något. Du säger, jag älskar dig när det verkligen behövs. Du är helt enkelt den bästa pojken på hela denna jord. Utan dig är jag ingenting, och jag älskar dig så fruktansvärt mycket.
Att vara så sjuk som jag är nu så är det inte alls lätt att ha det jobb jag har, att ta hand om 3 barn. Jag är så himla glad att ha dig här och som hjälper mig så sjukt mycket och ser till så att jag klarar av dagen. Du är allt och lite till
Så livet är rätt surt och jobbigt just nu men jag hoppas på att sommaren kommer snart och ger mig mer energi. Men jag kämpar på, för några dagar sedan så hade jag varit här i USA hela 6 månader. Dessa 6 månader gick rätt snabbt ändå och då tänker jag att de 6 månader som är kvar kommer gå ännu snabbare pga av sommaren och värmen! Jag är klar med vinter för i år.

Hoppas allt är bra med er alla och att ni har haft en bättre start på 2015 än jag!
Nu ska jag väcka Jonas för det är DINNER TIME !
/L.

snöar som bara den

alltssååååååååå nu blir jag sur på denna snö... vi har typ fått 2 dm idag.

Iallafall så blev ju såklart skolan inställd, och pappan är hemma så det blev frulle på Bodo's lyx torsdag !! Sen åkte vi till mormor för hennes elektricitet var av redan igår kväll från 22.00 till idag strax efter lunch.. helt galet vad kallt det var i hennes hus ! Sen åkte vi hem och då började jag tvätta barnens och mina kläder och nu har jag precis tagit ett bad!

Det är inte länge kvar till min underbara pojkvän kommer och hälsar på, mycket besök på kort tid! men det gillas starkt.
Och nu vill jag bara ha helg, denna helg har mycket att erbjuda så ni får hålla ögonen öppna och hålla utkik efter nya inlägg :)

strax käk sen ska jag väl glo på en film eller så, finns ju inte så mycket att göra i detta tråkväder.
/L.

Tisdag och 3 timmars sömn

såååååå typiskt, 5an har fått magsjukan och kräktes hela natten... hoppas den går över snabbt och att vi andra inte blir smittad!

Så min värdmamma stannade iallafall hemma från jobbet idag för att ta hand om henne då min värdpappa är ute på jobb.. så idag fick jag både skjutsa och hämta 2an på skolan, vilket var väldigt mysigt!
Vi var rätt tidiga till skolan så medan vi satt där i bilen och väntade på att en lärare skulle komma och plocka ur henne från bilen så tyckte hon att vi skulle sjunga och hon bestämde att jag skulle sjunga hennes favorit låt Let it go från filmen frost vilket nästan alla borde veta vid det här laget haha, och så sjöng hon ABC samtidigt, hon är ju allt för go ibland!
Så efter att jag släppt av henne åkte jag direkt hem för att tvätta och hjälpa mamman med allt som behövdes. Började lukta bränt idag i huset också så vi fick lite smått panik när vi inte visste var ifrån det kom men som tur var så hade grannen en sån där el-kille hos sig så han kom över och då var det lampknappen som sitter i väggen som hade börjat smällt, vilken tur att han var där annars kanske de hade kunnat blivit en brand... Åkte hemifrån 11.30 för att vara på skolan lite innan för att vara förberedd när alla ungar kommer springandes, 2an blev överlycklig när hon såg att de var jag som hämtade idag !!! så vi åkte iväg till ett ställe för lunch och sen till ett ställe som har frozen yoghurt. Snacka om att man var poppis hos henne idag !

När vi kom hem gick jag upp och tog ett bad och nu sitter jag här och kollar runt lite på nätet och väntar på mat !

Hoppas ni haft en bra tisdag !
/L.

Mammsen på besök

Det går inte förklara hur skönt det var att ha mamma här på den sida av jorden jag är på.

Så förra fredagen 20/2 så tog jag bilen upp till Washington DC, tog ca 2h 20 min att köra men det var bara raka spåret så inte så svårt att hitta men samtidigt sjuk tråkig väg haha!
Jag valde att åka en dag tidigare än vad som var tänkt för det skulle bli snöstorm på lördagen och det var jag inte så sugen på att åka i. Så jag letade på hotellet checkade in och lämnade bilen i garaget satte på mig min joggingskor och tog mig ut i det minusgradiga men soliga vädret för att turista lite. Tog en rejäl promenad på ca 2 h, gick förbi Vita huset, några museum och Washington monument. Köpte med mig en super god pastarätt upp på rummet och pratade skype med Jonas lite och sen satte jag igång med lite pluggande sen ringde mamma strax innan 22 på kvällen och sa att hon landat och kommit fram till hotellet hon skulle bo på en natt i New York och efter det så somnade jag direkt och vaknade inte förens hon ringde klockan 7 på morgonen och sa att hon hoppar på tåget mot DC. Jag hade då somnat ifrån både TVn och lampor och sovit 9h utan att vakna en endaste gång vilket inte hänt sen jag flytta från Sverige. Såååå värt det, gick ner och åt frukost och sen gick jag upp och tog på mig ytterkläder och började gå mot tågstationen för att möta mammsen!
10.25 anlände hon och ojj vad kul de var att se henne, köpte en liten frukostmacka åt henne och så började vi dra oss mot hotellet för att lämna hennes väskor och sen tog vi oss till Verizon Center för att se en hockey match !
Washington Capitals-New York Islanders och Caps vann !! Var en häftig upplevelse faktiskt, och när vi kom ut från arenan så var det som sagt snöstorm så vi traskade till Chinatown för sen lunch sen tillbaka till hotellet, jag är så glad att jag hade min skidjacka här i allafall som jag drog på mig istället för skinnjackan haha, jag hade ju fryst ihjäl.... Kommer faktiskt inte ihåg vad vi mer gjorde på eftermiddagen, tror vi gick tillbaka till hotellet och bara slappade.

Söndagsmorgonen bjöd på soligt väder och en mysfrukost. Sen gick vi till United States Holocaust Memorial Museum, vilket var intressant men samtidigt så skrämmande hur det verkligen var under dessa tider, var en utställning av flera hundra skor från ett av de läger som fanns. Hemskt att se men samtidigt så intressant på nå sätt. Sen gick vi vidare förbi Washington monument igen innan vi gick till National Museum of Natural History och sen till National Air and Space Museum. Allt som vi sett i DC har varit väldigt nära varandra så det är en bra turist stad om man kan uttrycka sig så, vi har gått överallt och tycker inte alls det varit långt eller jobbigt.
Gick förbi Hard Rock Café för lunch vilket var toppen !
Checkade ut från hotellet runt 2 sen tog vi bilen och drog oss hem till Virginia igen.

Var hemma hemma runt 16.30 och oj vad ungarna prata ihjäl mamma första kvällen hahah... men vi hade en mysig söndagskväll, mamma hade med lite presenter till min värdfamilj vilket dom blev överlycklig över, så kul !

Sen har väl dagarna flutit på som vanligt tjejerna till skolan osv. Kul eller nja kanske inte kan kalla de kul, men ändå kul för mamma att se vad jag gör om dagarna osv haha. Hur det funkar med att lämna ungarna, frukost på älskade Bodo's och lek och bus hemma.
Vi var till Richmond en dag för att äta på Cheesecake Factory, blev en varsin god cheesecake innan vi gick runt och shoppade lite.
En kväll tog jag även med mor min till det japanska stället som min värdfamilj tog med mig till när jag fyllde år. 
Och sen var det helt plötsligt fredag och hennes tåg upp till New York gick 8.52! Var lite svårt att säga hejdå, har varit så skönt att ha sin trygghet här och kunna prata massa svenska haha och laga svenska köttbullar gjorde vi också och det gick hem bra i min värdfamilj haha så nu väntar hela släkten på att få smaka!

Slänger in lite bilder från veckans trevligheter så får ni ha det så bra!
puss och kram/L.

 

RSS 2.0